Topsportster Lilian de Geus

Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Ik ben Lilian, 28 jaar oud en ik ben windsurfer op hoog niveau. In de zomer van 2020 zou ik eigenlijk op de Olympische Spelen van Tokyo staan, maar dit is natuurlijk uitgesteld. In 2017 heb ik met mijn vader en zusje meegedaan met Africa Classic en fietste ik voor Amref in Tanzania. 

Hoe ben je in aanraking gekomen met Africa Classic? 
Mijn vader kwam er mee, en hij vond het heel erg gaaf om dit met zijn dochters te doen. Hij vindt het altijd leuk om met goede doelen projecten mee te doen en vervolgens vond hij het ook leuk om een meer sportieve uitdaging op te zoeken. Via via kwam hij toen bij Africa Classic. We hebben als team meegedaan. Uiteindelijk was het een van de mooiste dingen die ik heb gedaan in mijn leven. 

Wat was jouw motivatie om mee te doen met Africa Classic? 
Mijn vader was de grote motivator en het doel is natuurlijk heel mooi! Wij zijn thuis allemaal best sportief. Het leek ons een fantastische ervaring om met zijn drieën mee te maken. Zodoende zijn we als team samen geld gaan ophalen. 

Welke sponsoracties heb je gedaan? 
Ik had nog nooit eerder meegedaan aan zoiets waarvoor ik geld moest ophalen. In het begin vond ik het wel lastig om te kijken wat een goede manier was.  We hebben met een school in de wijk van mijn ouders een sponsorloop georganiseerd. In deze wijk is mijn vader ook huisarts en hij is fanatiek in het ophalen van geld, dus dat hielp enorm. Hier leerden wij ook veel van! Met de sponsorloop renden de kinderen zo veel mogelijk rondjes en daarmee haalden ze geld op. Bij mijn oude middelbare school hebben wij dit ook gedaan en daarnaast hebben we nog een presentatie over Africa Classic gegeven. Verder hebben we een windsurf clinic opgezet en in samenwerking met mijn sponsor een fiets verkocht. De opbrengst hiervan was voor onze sponsorteller.

Heb je tips voor aankomende deelnemers van Africa Classic? 
We hadden niet verwacht dat het zo warm is in Tanzania. Dit is iets om rekening mee te houden en hier goed op voor te bereiden. En een goede fiets! Het hebben van een comfortabele fiets scheelt enorm. Wat betreft sponsorwerving raad ik aan om ook bij scholen te kijken. Kinderen zijn snel enthousiast over een actie als deze en hier hebben wij een groot deel van ons sponsorgeld mee opgehaald.

Wil je nog iets kwijt? 
Als je een hele leuke uitdaging wil in je leven, dan raad ik dit echt aan. Je bent met een hele leuke groep en je groeit dichter naar elkaar toe. Het was super leuk om dit met mijn vader en zusje te doen en daarnaast leer je ook heel veel leuke nieuwe mensen kennen. 

Meer weten over Africa Classic? Vraag hier de gratis informatiebrochure aan!
15-06-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen