Van Sneek naar Tanzania

Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Ik ben Agnes Egmond, 39 jaar en ik woon met mijn gezin in Sneek in het prachtige Friesland. Ik ben moeder van 2 kinderen en ik maak websites. 

Wonend in Sneek met alle meren om ons heen, zitten we veel op het water. Dan heb je meteen een vakantiegevoel te pakken. Ik kan hier ontzettend van het leven genieten. Daarnaast speel ik hockey en natuurlijk hou ik van fietsen! In 2019 heb ik meegedaan met Africa Classic in Tanzania samen met mijn team “The Flying Dutchmen”.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Africa Classic? 
Een vriend van ons werkte bij Amref Flying Doctors. Hij vertelde over het avontuur en vroeg of we met hem mee wilden doen. De filmpjes zagen er zo goed uit, dit avontuur konden we niet aan ons voorbij laten gaan en samen zijn we als team mee gaan doen. 

Wat was jouw motivatie om mee te doen met Africa Classic? 
Na het zien van de beelden van dit prachtige avontuur wilde ik deze uitdaging aangaan. Het is mooi dat hier een goed doel achter zit, maar vooral de uitdaging trok me heel erg. 
Ik vond het ook heel spannend. Ik had tot dan nog nooit op een mountainbike gezeten. Je eigen grenzen verleggen is een mooie ervaring. De Africa Classic is niet alleen die fiets week, het is een hele reis met veel voorbereiding, training, geld inzameling en verbondenheid die daaraan vooraf gaat.

Alles wat ik ervan zag maakte dat ik heel graag mee wilde doen, deze uitdaging wilde ik aangaan, wat als het wel lukt en dat je dan voor een mooi doel fietst is alleen maar één groot pluspunt!

Welke sponsoracties heb je gedaan? 
De grootste actie was dat we met 3 scholen en 1 logopediecentrum hebben gelezen. Hier hebben we de kinderen eerst een workshop gegeven over de gezondheid in Afrika en het werk van Amref. Hierdoor werd het voor hen duidelijk waarom ze daar ‘’vliegende doktoren’’ nodig hebben en het niet gewoon werkt zoals hier in Nederland. We hebben uitgelegd wat de actie in zou houden en hoe ze sponsors zouden zoeken. Vervolgens hebben zij een week de tijd gekregen om sponsoren te zoeken en vervolgens konden ze de 2 weken erop gaan lezen. 
 
Verder heeft mijn yoga lerares workshops aangeboden in de zomer voor een tientje en zo een heel bedrag ingezameld. Daarnaast ging de opbrengst van ons Sneekweek openingsfeest ook naar Amref. We organiseren dit feest vaker, maar we hadden bedacht dat alle opbrengst van wat we dat jaar deden naar de sponsorteller ging.

Ik heb ook sociale media gebruikt en gewoon gevraagd of mensen wilden sponsoren. Iedere keer plaatste ik filmpjes en foto’s van de trainingen, sponsor projecten, werk van Amref en ik bedankte de mensen die me steunde. Iedereen bleef zo op de hoogte en leefde mee met de maanden van voorbereiding. 

Toen we zagen dat je mee mocht in het vliegtuig van Amref als je het meeste sponsorgeld ophaalde, wisten we dat we hiervoor moesten streven. Mijn team heeft me heel erg geholpen om ervoor te zorgen dat mijn sponsorteller sky high omhoog steeg en zo heb ik vanuit de lucht de Kilimanjaro kunnen bewonderen. Dat vergeet ik nooit meer.

Heb je tips voor aankomende deelnemers van Africa Classic? 
Wat betreft het sponsorgeld, begin op tijd en zorg dat je een plan hebt. Hoe eerder je begint, hoe makkelijker het is en doe steeds kleine stapjes. Misschien kan je er zelfs voor zorgen dat je sponsors iets van je krijgen en dat je een tegenprestatie biedt. Ook is het handig om  filmpjes en foto’s te maken! Als mensen vaak leuke berichtjes en filmpjes zien over wat je aan het doen bent, dan zijn ze eerder gemotiveerd om je misschien te helpen.  Voor de week zelf: geniet! Geniet, geniet, geniet en blijf goed eten en drinken. Iedereen gaat die man met de hamer tegenkomen tijdens het fietsen, ik maakte het ook mee, maar blijf wel bedenken hoe mooi het avontuur is en wat een bijzondere ervaring je beleeft. 

Hoe beter je getraind bent hoe meer je om je heen kunt kijken naar al het moois dat voorbij komt. Beelden die je voor de rest van je leven meeneemt. Zo ontzettend magisch. 

Wil je nog iets kwijt? 
Ik heb er ontzettend van genoten! Het is echt een soort bucketlist dingetje wat je af kan strepen. Je doet en ziet in een week zo veel, normaal zou je dat uitspreiden over drie maanden. Na afloop sta je echt nog te stuiteren en wil je alles opnieuw beleven. Hou je van fietsen en avontuur, gewoon doen! Niet twijfelen!

Daarnaast wil ik iedereen bedanken die achter de schermen de Africa Classic mogelijk maakt. Er staat een geweldig team klaar dat ervoor zorgt dat je een prachtige rondje om de Kilimanjaro kan fietsen. Staande ovatie voor het team dat dit tot stand weet te brengen.

Het is een flow van alleen maar hoogtepunten. Ik raad het iedereen aan, herinneringen voor het leven!

Meer weten over Africa Classic? Vraag hier de gratis informatiebrochure aan!
22-09-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen