Het coronavirus en Africa Classic

Het coronavirus heeft Nederland en de rest van de wereld in zijn greep. De gezondheid van de deelnemers en medewerkers staat bij ons voorop. We volgen daarom de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. In overleg met Amref Flying Doctors is besloten dat de edities van 2020 zijn verplaatst naar 2021. Mocht je nog meer vragen hebben, dan vind je op deze pagina antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via info@africaclassic.nl.  

Vragen en antwoorden Africa Classic en het coronavirus

Gaat mijn editie van Africa Classic door?
Met pijn in het hart, en in overleg met Amref Flying Doctors, hebben wij besloten om Africa Classic Uganda Challenge af te gelasten. Voor deze editie geldt dat die in 2021 niet zal terugkeren. Deelnemers zijn hierover geïnformeerd en er wordt een passend alternatief aangeboden. Tanzania Classic 2020 is verplaatst naar oktober 2021.

Wat gebeurt er met het sponsorgeld voor Africa Classic?
Wij zouden het fantastisch vinden als je het sponsorgeld wilt doneren aan Amref Flying Doctors. Zeker in deze crisistijd kunnen zij jouw bijdrage ontzettend goed inzetten om de coronacrisis te bestrijden  Ook in Afrika vormen zorgverleners de ruggengraat van de samenleving. Amref Flying Doctors traint lokale Afrikaanse zorgverleners op corona. Zodat zij, ook in afgelegen gebieden:
- voorlichting kunnen geven over het belang van goede hygiëne
- vermoedelijke gevallen van corona kunnen identificeren, isoleren en doorverwijzen
Hierdoor kan verdere verspreiding van het virus worden voorkomen. Dit is nodig, omdat de zorgstelsels in Afrika zwak zijn. Er zijn weinig ziekenhuizen en de ziekenhuizen die er zijn, zijn vaak onderbezet en hebben te weinig medisch materiaal. Als daar het virus losbarst, zijn de gevolgen niet te overzien. Dan wordt de pandemie onbeheersbaar.
Vanwege de coronacrisis kunnen veel acties voor sponsorwerven niet doorgaan. Hoe kan ik nog sponsorwerven?
Vanwege de richtlijnen van het RIVM zal je genoodzaakt zijn een aantal acties die je wellicht had gepland om sponsors te werven aan te passen. Hier zijn een aantal tips die je mogelijk helpen met het sponsorwerven vanuit huis. 
Mijn vraag staat er niet tussen.
Staat jouw vraag er niet tussen? Mail de organisatie via info@africaclassic.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen