Tracks - Tanzania Classic

Je fietst tijdens de Classic Edition met je eigen mountainbike over brede paden van rood zand en vulkanisch gesteente, langs palmbomen, over savannes en door een groot wildlife gebied. Sommige dagen zijn nagenoeg vlak en op andere dagen ben je vrijwel de hele dag aan het klimmen. Klik op de plaatjes voor meer informatie over de tracks per dag!

Routewijzigingen voorbehouden

Heenreis

Schiphol - Kilimanjaro airport

Vandaag vliegen we vanaf Schiphol met KLM naar Kilimanjaro airport. Iedereen verzameld op Schiphol met grote fietsdozen, altijd een heel leuk gezicht! We komen in de avond aan, dus het is donker als we aankomen. Deze nacht verblijven we in een lodge vlakbij het vliegveld.

Sugar cane track

Kia Lodge - Moshi

54 km 298 hm

Na een heerlijke nacht slapen in de Kia Lodge is het tijd voor de eerste track! In de ochtend zet iedereen zijn eigen mountainbike in elkaar om vervolgens klaar te staan voor de officiele start van de Africa Classic!

Red earth track

Moshi - Lake Chala

74 km 682 hm

Na gister de benen warm te hebben gefietst, worden er vandaag wat meer kilometers en hoogtemeters gefietst. Vanuit Moshi fietsen de deelnemers richting het prachtige kratermeer: Lake Chala. Dit zorgt voor prachtige uitzichten langs de route!

Kilimanjaro track

Lake Chala - Snowcap

62 km 1385 hm

De Koninginnerit doet haar naam eer aan! In dag 3 zitten de meeste hoogtemeters, 1385! De route loopt continu glooiend omhoog, waardoor deze dag veruit het zwaarste is van de hele week. Maar houdt in gedachten dat er tijdens dag 4 niet wordt gefietst, dus dan kan er uitgerust worden!

Kenia visit

Snowcap - Oloitokitok

21 km 100 hm (per bus)

Vandaag is een rustdag. Dat betekent niet dat we stilzitten, we gaan op dag 4 namelijk een aantal projecten van Amref in Kenia bezoeken. Het beloofd een hele indrukwekkende dag te worden!

Masai track

Snowcap - Wildlife corridor

81 km 929 hm

Na een dag rust is het tijd om weer op de mountainbike te stappen. Iedereen is uitgerust, gewend aan het klimaat en aan het fietsen in Tanzania. We merken dat de deelnemers deze dag altijd vliegen! Daarnaast gaan we tijdens deze dag het eerste wildlife spotten en is er een ontmoeting met een Masai stam.

Wildlife track

Wildlife corridor - Momella

80 km 589 hm

Na een prachtige nacht in het wildlife park te hebben geslapen stappen de deelnemers weer op de fiets richting Momella. Onderweg is de kans groot om giraffen, zebra´s en impala´s tegen te komen. Het einde van de rit is een stukje technischer omdat de route door vulkanisch gebied loopt. Dit is tevens de laatste avond voordat we naar huis gaan, dus in de avond is het tijd om een mooi feestje te bouwen!

Momella lake track

Momella - Kia Lodge

46 km 179 hm

Vandaag is de officiële finish dag! Het rondje om de Kilimanjaro komt vandaag tot zijn einde. De laatste track richting de Kia Lodge waar iedereen feestelijk wordt onthaald. Hier kan iedereen zwemmen, lekker douchen en de tassen inpakken. In de avond vliegen we naar huis om de volgende ochtend op Schiphol aan te komen.

Terugreis

Kilimanjaro airport - Schiphol

Vandaag komen we in de ochtend aan op Schiphol. Deze fantastische reis is helaas alweer aan z'n einde gekomen!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen