Marleen van der Krogt

€ 7.185,35 / 5.000,00
Sponsor mij!
?=html_escape($participant->getFullName());?>

Profiel

  • Deelnemer
  • Aangemeld op 18-09-2016
Deel deze pagina via...

Blog

Kuwakaribisha

In alle vroegte stappen we op de mountainbike. Het is zondagochtend 9 uur en de weg is bedekt met sneeuw. Het is januari en de eerste training in een reeks van zes. Toch spannend hoe het zal gaan en tegelijkertijd benieuwd naar wat we gaan leren en hoe we er fysiek voor staan. Al snel blijkt dat de weersomstandigheden geen enkele reden zijn om de training af te blazen. Het gaat ALTIJD door, dat zullen we ervaren in de weken die volgen.
De eerste mountainbikevaardigheden onder de knie krijgen is echt tof. Over pallets rijden, steeds een stukje hoger. Smalle plankjes, steeds langer, steeds hoger en steeds schuiner. Zwaartepunt verplaatsen om zo berg op en af te kunnen, voetentechnieken etc. En … als je vooruit kijkt, daar waar je naar toe gaat en je focust je op de 10 meter voor je, stuurt je lichaam daar naartoe. Heel simpel, aldus Paul Zwanenburg van Bikecontrol (www.bikecontrol.nl). Paul heeft ons uitgenodigd om deze 6 trainingen mee te doen. Hij sponsort deze training voor ons. Supergaaf natuurlijk. We merken ook direct waar nog het nodige werk verzet moet gaan worden de komende maanden. De conditie opbouwen, longinhoud vergroten, kilometers maken, zitvlees ontwikkelen.
In de weken die volgen, fietsen we in Leiden, Noordwijk, Bergschenhoek, Vlaardingen en Amerongen. Door de modder, tussen de bomen, smalle paden, door de duinen, de konijnen schieten soms voorbij, af en toe een omarming met een boom, steile afdalingen, pittige klimmetjes, gladde boomstronken, obstakels en keihard naar beneden crossen (als je 10 meter voor je kijkt, komt het vanzelf goed ;-)) Op zondagochtend vroeg wordt de fiets weer achterop de auto gezet en op weg naar weer een nieuw mountainbikeparcours. De trails steeds moeilijker en uitdagender. Gaaf om te merken dat je steeds sneller en behendiger wordt met de fiets. Een fantastische ervaring en veel vaardigheden rijker. Met dank aan Paul ;-)

Inmiddels is het maart en kijken we met smart uit naar het mooie weer. Dan kunnen we echt wat meer kilometers in de benen krijgen.
Naast de kilometers maken, is het ook van groot belang dat er geld ingezameld wordt. In januari hebben we een familiediner georganiseerd voor onze familie van der Poel. Het was een supergezellige dag. We hebben een driegangen diner verzorgd voor 50 mensen en op die manier onze lieve familie in de watten gelegd. Het leverde weer mooie donaties op voor ons project.
Om nog veel dichter bij onze €10.000,-- te komen hebben we een volgende sponsoractie op touw gezet. Een fantastisch project om te doen, met hopelijk veel deelnemers en dus ... veel sponsorgeld.
We zijn heel druk bezig met het organiseren van Het Grootste Ontbijt van Zoeterwoude. Een ontbijt waarbij we streven naar 350 deelnemers. Met Mies, Nathalie en Brenda hebben we een strakke organisatie neergezet. Alle benodigdheden voor het ontbijt willen we gesponsord hebben, zodat al het sponsorgeld ten goede komt aan Amref Flying Doctors. Mies fietst met de flyer onder haar arm het ganse dorp af, pratend al Brugman: lullen voor spullen. Dat kan ze als de beste. Het gaat heel voorspoedig en het lijkt ons dus te lukken.

Kuwakaribisha (welkom in Swahili)
Vandaag hebben we een informatiebijeenkomst gehad van de Africa Classic. Veel deelnemers in de zaal en de organisator Anna Woldring heeft alle ins en outs doorgenomen. Je zou kunnen zeg-gen: er zijn geen verrassingen meer. Advies over eten en drinken onderweg, over fietsonderhoud, de paklijst en … we hebben ons fietsshirtje gepast. Een niet onbelangrijk onderdeel natuurlijk.
Na de vele sfeerbeelden, sfeerfilmpjes en overladen met informatie staan we ruim 2 uur later weer buiten. Het lijkt nog zo ver weg, maar oooh wat hebben we er veel zin in. Heel gaaf om dit samen te doen en dit project zo intensief te beleven samen.
19 maart 2017

Team

Sponsors

Sponsorfietstocht Dolle Dolfijnen, Dr. Schaepmanschool Barendrecht

Dolle Dolfijnen Dolle Dolfijnen, 10 juli 2017
€ 445,00

lieve Marleen en Liesbeth, heel veel succes met dit mooie initiatief. xx

Annemieke koning, 12 april 2017
€ 30,00

dAADkracht is erfelijk! Weet dat we met jullie "meefietsen".

theo van leeuwen, 4 maart 2017
€ 50,00

Wat een mooi initiatief! Zet 'm op!

Marianne van Splunder, 23 januari 2017
€ 20,00