Petra Koolhaas

€ 8.025,00 / 8.000,00
Sponsor mij!
?=html_escape($participant->getFullName());?>

Profiel

Fietsen voor een betere gezondheid in Afrika. Een mooie combinatie en een uitdaging die ik graag aan wil gaan! Ieder kind en iedere vrouw of man die door het werk van AMREF een betere gezondheid en toekomst heeft telt. En daar hoop ik, met jullie hulp, op deze manier mijn steentje aan bij te kunnen dragen !
  • Deelnemer
  • Aangemeld op 21-12-2016
Deel deze pagina via...

Blog

Het aftellen is begonnen!

Jambo allemaal!

Het aftellen is begonnen! Over iets meer dan twee weken staan wij in Tanzania onze fietsen rijklaar te maken voor ons avontuur rondom de Kilimanjaro. Al onze eigen fietsen gaan mee en moeten deels uit elkaar om in de fietsdoos te kunnen. Gelukkig hebben we een materiaalclinic gehad om dat èn pech onderweg zelf te kunnen verhelpen als de monteur niet in de buurt is…. Dus we kunnen nu ook zelf aan onze fiesten prutsen, best profi vinden we J

Afgelopen weekend hebben we in Limburg onze laatste tocht gemaakt, de mergelheuvelland2daagse. Gelukkig had het de hele week geregend en waren delen van het parcours veranderend in uitdagende moddertracks. Supergoed voor de conditie J. En ondanks dat ik van mijn fiets gelanceerd werd door mijn rugzak omdat ik daarmee toch net niet onder een boomstam door bleek te kunnen en Anouk de brandnetels van heel dichtbij heeft getest zijn we er heldhaftig doorheen gekomen. We hebben zelfs even soepeltjes een lekke band verwisseld alhoewel we dat hopelijk in Africa niet hoeven te doen. We rijden dan namelijk tubeless, dat wil zeggen zonder binnenband. De buitenband is dan gevuld met latex waardoor kleine gaatjes zichzelf dichten…. hopen we…

In Limburg hebben we menig lopende man op een klimmetje al fietsend gepasseerd en zijn ook nog behoorlijk fit over de finish gekomen. En dat komt natuurlijk omdat we het afgelopen jaar gemiddeld 9 uur per week (pure fietstijd) op de fiets hebben gezeten en 3906 km hebben gefietst! In Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.. We zijn best trots op onszelf…

We krijgen trouwens regelmatig de vraag hoe we alles toch combineren met het fietsen. Nou, combineren…… Elke vrije dag zitten we op de fiets en dat betekent dat andere dingen moeten wijken…. Gezin, familie, werk en vrienden. Het thuisfront heeft zich inmiddels al aardig aangepast aan onze nieuwe life-style. Onze zoons hebben ontdekt dat je klussen die fietsende moeders laten liggen, over kunt nemen zodat je een aardig zakcentje kunt verdienen. En de rest maakt er ook maar het beste van. Ze horen onze fietsverhalen (meestal) met liefde aan en plukken de schone was zelf maar uit de stapel. En op ons werk weten ze niet beter dan dat hééél veel dingen pas in oktober geregeld gaan worden……

Maar wat is het gaaf om een keer zo’n avontuur aan te gaan! En wat is het fijn om zoveel steun van iedereen te ervaren… Dank!!

Een paar weken geleden hebben we de laatste samenkomst gehad waarbij onder andere de route, de vaccinaties, de visa en de organisatie nog een keer werden doorgesproken. En we kregen het definitieve routeboek met alle stops, afstanden en hoogtemeters. En natuurlijk instructies voor de GPS, alhoewel je met de opdracht “de Kilimanjaro links houden’ volgens mij ook een heeeel eind komt J.

We landen trouwens zaterdag 7 oktober om 20.00 uur op Kilimanjaro Airport en slapen dan voor het laatst in een echt bed in de ‘Kia Lodge’. De rest van de week bestaat onze hotelkamer uit een tweepersoons tentje met twee slaapmatjes in de vrije natuur…. En een douche…. En een toilet…..

Op onze reis gaan ook een cameraman, fotograaf en een editor mee. Als de verbinding het toe laat, wordt er iedere avond een film van die dag online gezet op de AfricaClassic site en op YouTube. Je kunt vanaf 8 (?) oktober iedere dag de dagfilm met onze belevingen bekijken via de volgende link:

https://www.youtube.com/watch?v=DRtkhaPfdso&list=PLl48SDMrTF-z-snWW3wEyJGY2VMEX6Kt8

Of ga naar de site van de Africa Classic : https://www.africaclassic.nl/fotos- videos

Of naar YouTube en zoek op Africa Classic 2017.

Volgende week nog een weekje trainen, dan een rustweek en de laatste vaccinaties en we zijn er helemaal klaar voor.

Nog 15 dagen…….#zinin!! #kommaarop!!

Petra
21 september 2017

Zadelpijn en navigatiestress.....

Op weg naar de Africaclassic 2017 !

Het mountainbike avontuur van Anouk en mij begint 2,5 jaar geleden met een onschuldige MTB-clinic van het Rijnstate ziekenhuis. Twee jaar later zitten we bij elkaar en besluiten we mee te gaan doen met de Africaclassic! En dat is nu vier maanden geleden…….

Eenmaal officieel ingeschreven willen we, gestructureerd als we zijn, eerst onze sponsorgelden binnenhalen. Alleen dan mag je namelijk mee. En wij gaan ons natuurlijk niet in het zweet werken als we niet zeker weten dat er voor ons een ticket naar Tanzania klaarligt, zo zijn we dan ook wel weer . En terwijl we ons wekelijkse rondje fietsen in de sneeuw, werven we sponsoren voor ons bloedhete goede doel. Tegen die tijd doen we denk ik een moord voor een sneeuwbal, maar nadat ik met fiets en al voorover in een besneeuwde greppel ben gekukeld en voor de zoveelste keer languit op een ijsplaat lig, besluit ik de training pas serieus te gaan starten als er geen vlokje meer te zien is.

Onze sponsoren lopen inmiddels net zo warm als wij voor het avontuur en we ontvangen enthousiaste reacties en donaties uit verwachte en onverwachte hoek! Oh, wat kan dat een mens bezig houden zeg, ieder moment dat ik tijd hebben móét ik even de mail checken. En op de fiets hebben we het vol lof over hen die ons gesponsord hebben en mopperen over hen die dat gedaan zouden moeten hebben, hihi, we blijven wel vrouwen hè. Maar dan is dankzij alle gulle en supergulle giften het felbegeerde startbewijs opeens binnen! Super! Zo fijn, dank jullie wel allemaal !!!

In maart hebben we de officiële kick-off van de tocht. We krijgen informatie over de reis, overnachtingen (in tentenkampen), passen kleding en krijgen voedingsadviezen. Het peloton bestaat uit 105 fietsers, een cameraploeg, monteurs en de nodige begeleiding. We hebben er echt zin in!!

We kijken nog eens naar het trainingsprogramma, tellen er wat vakantie en potentiële blessuretijd bij op en hebben dan een mooi schema voor de komende zeven maanden. Voorlopig trainen we drie keer per week, in totaal 4,5 uur. Al snel blijkt zo’n zadel wat op je fiets zit omdat hij er nou eenmaal op zat toen je hem kocht, toch niet zo comfortabel. Gelukkig heeft onze MTB specialist in Velp ‘testzadels’. Flitsende glimmende zilverkleurige modelletjes. Kun je om de beurt allemaal proberen. Van te voren je zitbotjes opmeten door op een stukje karton te gaan zitten en je weet de maat. Je raad het al, ik moet een S hebben. Haha, tuurlijk, wist ik wel. Maar ondanks de meting is het testen superieur en ik probeer ze allemaal, soms ben ik na 50 meter al terug maar uiteindelijk lukt het me om er eentje te vinden. Wel een L hihi.

Dan begint het verder afstellen. Elke training schuiven zadels, zadelpennen, schoenplaatjes en bar-ends subtiele stukjes heen en weer. Terwijl de kilometers toenemen, komen er ongemakken en verdwijnen anderen. We trainen nu door de week 2 keer 2 uur en de weekendrit wordt iedere week 5 kilometer langer. Onze benen worden sterker, de conditie neemt toe en de broekriemen kunnen een gaatje strakker. Fijn. Op zondag heb ik ook nog mijn hockeywedstrijden. De ene keer gaat het prima en de andere keer zijn mijn benen zwaar en moe. Het zij zo. Met dit team bungelen we onderaan in de hoofdklasse dus ik ga maar gewoon door met mijn fietsschema…

Twee weken geleden hadden we onze MTB-clinic waarin we les kregen over hard remmen zonder slippen, bochtentechnieken en mul zand rijden. Ook krijgen we tips over kleding en de training. Veel geleerd!

En voor wie niet hardloopt of fietst: je vorderingen en routes hou je bij op Strava of Sportstracker. Dat zijn apps waarmee je smartphone je route, afstand, snelheid en hartslag bijhoudt. En de verbrande calorieën niet te vergeten . En zo kun je ook anderen volgen. Erg leuk. Maar zo langzamerhand gaat de batterij niet meer lang genoeg mee voor ritten die wij intussen maken en daarom heb ik een speciaal navigatieapparaatje gekocht. De MIO 505, met ‘suprise-me’ functie. Hij stelt zelf een aantal routes voor op basis van de tijd of de kilometers die je wilt gaan fietsen, lijkt me leuk. Eerst even alles installeren. Gloeiende, gloeiende,… past niet, wil niet, verkeerd om. Hoezo plug en play. En als we dat gaan fietsen doet hij het ook nog eens niet. Aaarrgh... Volgens Anouk helpt uit het raam gooien niet maar ik overweeg het desondanks…… In de winkel snappen ze er niets van. “Nou, hoe kan dat nou, dit ding is echt hufterproof hoor”. “Nou dat zal wel maar hij doet het niet!” Een paar uur en een paar updates later is alles toch opgelost. Werkt weer als een zonnetje. En inderdaad, met ‘suprise-me' functie en al, werkt goed joh! Té goed eigenlijk, ik word voortdurend verrast tijdens de route, ook als ik het niet wil, haha. Of dat nou de bedoeling was... De navigatie en ik, wij moeten elkaar nog wat beter leren kennen. Inmiddels fietsen we meer dan 7 uur en meer dan 140 km per week. Dus dat gaat vast goedkomen. Nog uren te gaan…….

Ik hou jullie op de hoogte!

Petra
30 mei 2017

Team

Sponsors

Heel veel sterkte! John en José

John Legerstee, 21 september 2017
€ 100,00

Succes voor dit goede doel!

Quirine van Veen, 15 september 2017
€ 60,00

Lieve Petra, wat ontzettend dapper en knap wat je gaat doen, we hopen dat je mooie ritten zal hebben en zijn trots op je al dispuut! Liefs, UC

Usus Cognitus, 13 september 2017
€ 100,00

Zet em op Peet!!!

lonneke Maes, 10 september 2017
€ 50,00

Succes en veel plezier Petra ! zonnige groet, Bart

Bart Froeling, 9 september 2017
€ 30,00

Super van je echt stoer. Heel veel succes

Gaby Gremmen, 25 augustus 2017
€ 15,00

Zet m op!

Jorieke van der Stelt, 16 augustus 2017
€ 20,00

Lieve Peet, heel veel succes met trainen en super dat je dit doet!

Jantien Boomgaard, 12 augustus 2017
€ 50,00

Succes Petra!!

Ine Westen, 11 augustus 2017
€ 30,00

Petra, heel veel succes en geniet ervan!

Manon Ekkelenkamp, 24 juni 2017
€ 30,00

Wat een prachtig doel en geweldige actie. Ik ben supertrots op jou Petra, zet 'm op!!

Hanneke Koolhaas, 19 juni 2017
€ 60,00

met de nieuwe fiets gaat het zeker lukken, succes

Annette Visser, 31 mei 2017
€ 25,00

Heel veel succes!!

Huisartsenpraktijk Elden, 4 mei 2017

Mooi doel! Succes! Marthe, Edi, Robi en Gabi

Edi Igaz, 30 april 2017
€ 75,00

Top Peet!!

Lorine Meijer-Jorna, 28 april 2017
€ 30,00
Anoniem, 24 april 2017
€ 60,00

Zet hem op Peet, ik ben trots op je!

Ellen van Alken, 21 april 2017
€ 20,00

VvAA, 6 april 2017
€ 1.000,00

Mooi doel om voor te fietsen!

Paulien Bos, 3 april 2017
€ 30,00

Wat een stoere actie. Zet 'm op!

Barbara Metselaar, 3 april 2017
€ 30,00

Zet 'm op Petra!!

Chris Hartman, 30 maart 2017
€ 25,00

Een prachtig doel! Veel succes en plezier met alle voorbereidingen!

Merel Bakker, 7 maart 2017
€ 100,00

Heel veel succes Petra! Groet Linda van den Top

Top Quality, 6 maart 2017
€ 50,00

Geweldig doel!!!! Geniet van dit prachtig avontuur. Bram en Rieneke.

Rieneke Schoon, 5 maart 2017
€ 50,00

You go, girl

Rik van Dijk, 26 februari 2017
€ 60,00

Zet hem op! En geniet er ook van.

Huisartsenpraktijk M. Doornink, 24 februari 2017

de top bereiken voor een top-doel! Succes!!

Paul van der Weerd, 23 februari 2017
€ 30,00

Veel succes , groeten aan alle kinderen van Afrika

Recep Aydinli, 22 februari 2017
€ 60,00

Hakuna matata

Michel Frequin, 21 februari 2017
€ 25,00

Maak er een mooie reis van, hopelijk zonder al te veel zadelpijn!

Frederike Krikke, 21 februari 2017
€ 30,00

veel succes !

Paul Scholtens, 21 februari 2017
€ 20,00

Heel veel succes en geniet van deze mooie uitdaging!

Yvonne Niekamp, 21 februari 2017
€ 20,00

Veel succes !!

E. Frequinvan Veggel, 21 februari 2017
€ 10,00

Wat n mooi doel! Heel veel succes!

Marlou Frequin, 21 februari 2017
€ 30,00

Lieve Peet, veel succes en veel plezier!!

Barbara Smit, 20 februari 2017
€ 50,00

Stoer hoor. veel plezier!

Dorien Cohen Stuart, 20 februari 2017
€ 30,00

yes, over de 25! Succes en heel veel plezier!

Martine Reijers, 18 februari 2017
€ 140,00

Veel succes

Tineke Modderman, 18 februari 2017
€ 10,00

Hey topper, dit gaat je lukken, op naar de top!

Ellen Klinkert, 17 februari 2017
€ 50,00

Zet 'm op Petra, goed dat je dit doet en ook genieten van alles om je heen!! Hartelijke groet, Carolijn van Boetzelaer en Dorothee Cannegieter

Carolijn van Boetzelaer, 16 februari 2017
€ 60,00

Ha Petra, geweldig dat je dit gaat doen voor een mooi doel! Wens je heel veel suc6

Psychologenpraktijk Kansrijk, 16 februari 2017
€ 100,00

geweldig dat je dat doet! het gaat je vast lukken

Carlo Knüppe, 15 februari 2017
€ 60,00

Wat een uitdaging voor een prachtig doel! RESPECT!!

Yvonne van Bragt, 14 februari 2017
€ 60,00

Veel succes!

Jacqueline Berends, 14 februari 2017
€ 30,00

You can do it

Brigitte Westerhof, 14 februari 2017
€ 30,00

Zet 'm op Petra!

Loes De Boer, 10 februari 2017
€ 60,00

Top initiatief, Petra! Hoe je het nuttige en aangename kunt combineren. Veel succes en plezier gewenst!

Anton te Riet Scholten, 10 februari 2017
€ 60,00

Prachtig initiatief! Succes!

M Oosterga, 9 februari 2017
€ 100,00

mooi avontuur!

Lenna Aden, 9 februari 2017
€ 60,00

Heel veel succes!!!!

Rebecca Nieuwe Weme, 8 februari 2017
€ 30,00

Hoi Petra, een fiets voor jouw fietsinspanningen. Mooi initiatief! Veel succes.

Lilian De Graaf, 8 februari 2017
€ 60,00

Avontuur voor het goede doel! Geniet-ze van mijn mooie land!

Marieke van Koningsbruggen, 8 februari 2017
€ 100,00
Anoniem, 8 februari 2017
€ 90,00

Petra, wat een prachtig initiatief ! Succes met trainen en alvast veel plezier !!! GIRLPOWER ! Liefs Marjon

Marjon Klop, 5 februari 2017
€ 140,00

Geweldig doel, geweldige uitdaging. Heel veel sterkte en heel veel plezier!

Marlies Feijen, 4 februari 2017
€ 100,00

Hallo Petra & Anouk, ontzettend stoer dat jullie dit avontuur en deze fysieke uitdaging durven aan te gaan! Ik wens jullie heel veel succes met alle voorbereidingen en ga jullie zeker volgen!

Yra Zwartendijk, 2 februari 2017

Lieve Petra, ik ben nu al trots op je! Zet hem op en geniet ervan. Liefs Caroline

Caroline Zegers-Botta, 2 februari 2017
€ 100,00

Wat een mooi initiatief, Petra! Heel veel succes met deze geweldige uitdaging!

Miriam Hoven-Gondrie, 2 februari 2017
€ 25,00

Fantastisch initiatief Jet

HH PenM, 1 februari 2017
€ 100,00

Supergoed Peet, train ze, zet m op voor Afrika!

Karin Dekker, 31 januari 2017
€ 60,00

Top initiatief!!!! We wensen jullie heel veel succes!!

Jolanda Gaastra, 31 januari 2017
Anoniem, 31 januari 2017
€ 30,00

Goed doel, Petra. Veel plezier en sterkte! Anne & Frits

Frederik van den Bergh, 30 januari 2017
€ 100,00

Succes Peet, mooi initiatief!

Barbara Nolens, 30 januari 2017
€ 100,00

Geweldig zus! Mooi doel voor jezelf om voor te trainen en mooi goed doel om voor te fietsen. Dikke duim en klapzoen!

Jeroen Nieboer, 30 januari 2017
€ 100,00

Bikkelen op die fiets.....mooie actie

Laetitia de Wijkerslooth, 29 januari 2017
€ 60,00

Wat goed en knap dat je dit doet; zet m op!!!

Willemijn Van Hasselt, 29 januari 2017
€ 20,00

Veel plezier bij de tocht. Zorg je wel een beetje voor mijn moeder?

Mees Huisman, 29 januari 2017
€ 5,00

Go for iT peet !!!

Harriet Eikelaar, 29 januari 2017
€ 60,00

Goed zo Petra!!

Annet van Dellen-Coster, 29 januari 2017
€ 60,00

Hoi Peetje, zet een extra "tandje"bij van mij X Grieta

Grieta Jonkers, 29 januari 2017
€ 60,00

Top prestatie en dat in die 'hitte'

Karen Nouwen, 16 januari 2017
€ 30,00
Petra Koolhaas, eigen donatie
€ 100,00