Deelnemer Africa Classic steekt zijn duim op tijdens het fietsen op een dirt road Deelnemer Africa Classic steekt zijn duim op tijdens het fietsen op een dirt road


Ontdek het
prachtige Kenia

7 TRACKS  400 KM  4.000 HM

Route Kenia

Je fietst dan ook door het beroemde Masai Mara natuurreservaat en de Great Rift Valley. Dit gebied waar felblauwe meren, vulkanisch landschap en sproeiende geisers elkaar afwisselen staat niet voor niets op UNESCO's werelderfgoedlijst. Tijdens deze indrukwekkende fietstocht bezoek je vanzelfsprekend diverse projecten van Amref Flying Doctors. Hard work en magic moments gegarandeerd.

Track 1: Tea route

THYOLO   Mulanje

Na wat laatste controles van de fietsen klinkt het startschot voor de eerste track van Africa Classic Malawi. Het eerste gedeelte van de tocht gaat langs de thee- en macadamia-plantages van Thyolo. Er zijn tijdens deze tocht een aantal fantastische single tracks. Je fietst tegen het einde van de middag naar de voet van de majestueuze Mount Mulanje.

65.5 KM, 463 HM
Mulanjemassief

Track 2: Rural vs city

Mulanje    Zomba

Vandaag is een dag van contrasten, van een zeer landelijke omgeving fietsen we naar de bruisende stad Zomba,  tot 1975 de hoofdstad van Malawi. Het Zomba plateau rijst boven de stad uit. Voor de fietsliefhebbers een geweldige uitdaging om deze beklimming te trotseren. Je kan er ook voor kiezen om je naar boven te laten rijden en te genieten van het prachtige uitzicht.  

73 KM, 505 HM
Zomba

Track 3: Zomba challenge

Zomba    Liwonde

Elke dag heeft haar uitdagingen, maar dit wordt er een in het bijzonder. Er staat je een zware, maar prachtige beklimming te wachten op de flanken van het Zomba Massief. Dan volgt er een heerlijke afdaling naar Shire rivier. Waar we langs dorpjes fietsen richting Liwonde National Park. Ons kamp bevindt zich aan de rand van het park en wellicht spot jij de eerste wildlife.

63 KM, 1960 HM
Koninginnenrit

Ntaja visit

Liwonde    ntaja

Deze dag staat in het teken van projectbezoeken van Amref Flying Doctors in Ntaja. Hier zie je met eigen ogen wat voor werk Amref Flying Doctors doet in Malawi. Aan het eind van de dag gaan we op safari door het Liwonde National Park. Een prachtig avontuur om de dag mee af te sluiten.

Per bus naar Ntaja
Meerdere projecten van Amref Flying Doctors

Track 4: National park route

Liwonde    Mangochi

Vandaag staat er een lange tocht op de planning! Een glooiend parcours dwars door het Liwonde National Park. We fietsen richting de historische stad Mangochi. Onderweg komen we langs boerderijen en zie je de mooiste baobab bomen. Grenzend aan Shire rivier, bij één van de oudste gebouwen in het gebied, bevindt zich ons kamp.

105 KM, 600 HM
Liwonde National Park

Track 5: Lake Malawi

mangochi    Monkey bay

Vanuit Mangochi fietsen we noordwaarts richting Lake Malawi. Het meer speelt een belangrijke rol in het leven van veel Malawianen. De vishandel zorgt voor het levensonderhoud van veel inwoners in het land. 
Terwijl de auto's over de verharde wegen rijden fiets jij op single tracks, dwars door landerijen, door dorpjes en droge rivierbeddingen.

61 KM, 315 HM
Bezoek lokale zorgverleners

Track 6: Finish line 

Monkey bay   cape maclear

Een korte tocht vandaag, maar erg gevarieerd en interessant. Fietsend door oude rotsformaties, richting Cape Maclear, zijn we onderweg naar onze eindbestemming. We zetten de fiets aan de kant en je kan heerlijk relaxen of diverse activiteiten ondernemen, zoals kayaken, wandelen of vogels spotten. Aan het einde van de dag heeft ons team een diner en feest bij een geweldige strand bar georganiseerd om zo het avontuur in stijl af te sluiten!

28 KM, 260 HM
Feestelijke finish

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen