Tracks - Uganda Challenge

Je fietst tijdens de Classic Edition met je eigen mountainbike over brede paden van rood zand en vulkanisch gesteente, langs palmbomen, over savannes en door een groot wildlife gebied. Sommige dagen zijn nagenoeg vlak en op andere dagen ben je vrijwel de hele dag aan het klimmen. Klik op de plaatjes voor meer informatie over de tracks per dag!

De route van de Uganda Challenge is onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

Heenreis

Schiphol - Entebbe airport

Vandaag vliegen we vanaf Schiphol met KLM naar Entebbe airport. Iedereen verzameld op Schiphol met grote fietsdozen, altijd een heel leuk gezicht! We komen in de avond aan, dus het is donker als we aankomen. Deze nacht verblijven we in een lodge vlakbij het vliegveld.

Red earth track

Kiwoko hospital - Chair camp

55 km - 608 hm

Na een heerlijke nacht slapen in de lodge is het tijd voor de eerste track! In de ochtend zet iedereen zijn eigen mountainbike in elkaar om vervolgens klaar te staan voor de officiele start van de Uganda Challenge! De eerste dag is wennen aan het klimaat en de omgeving. Het is een mooie glooiende route, met op de eerste dag niet teveel gekke dingen!

Murchison Track

Chair Camp - Newmans Camp

106 km - 798 hm

Vandaag staan er wat meer kilometers op de planning! Het is een mooie track door een gebied met veel veeteelt en boerderijen. We komen ook suikerrietplantages tegen. Wederom is het een glooiend landschap wat wel flink wat hoogtemeters oplevert.

Rainforest Track

Newmans Camp - UWA Camp

23 km - 200 hm

Vandaag zitten we wel op de fiets maar we hoeven ons niet echt in te spannen. We gaan namelijk op fietssafari! Dus vandaag krijgen de beentjes een beetje rust, de route is bijna alleen maar bergafwaarts. Tijdens de fietssafari gaan we onder andere een heleboel apen zien!

River Nile Track

UWA Camp - Coffee Camp

105 km - 910 hm

Vandaag staat er een mooie fietsdag op de planning! We beginnen met een mooi stuk fietsen langs de nijl waarna we afdalen naar Lake Albert. We komen hier veel vissersdorpjes tegen. Op het einde van de rit is er een lange stijle klim richting het kamp.

Coffee Farm Track

Coffee Camp - Mike’s camp

112 km - 983 hm

Met flink wat kilometers en hoogtemeters van de vorige dag in de benen, wordt het vandaag ook weer een stevige dag fietsen. Het eerste deel van de route loopt door een gebied met veel akkerbouw. Dit zijn mooie smalle paden met prachtige uitzichten. We sluiten de route af met 25 kilometer asfalt. Hier kunnen we even lekker vaart maken op het einde van de dag.

Green Hills Track

Mike’s camp - Hills Camp

98 km - 1556 hm

Vandaag is de Koninginnenrit! Deze track wordt niet zonder rede zo genoemd, vandaag staan er 1556 hoogtemeters op het programma. We gaan op de route echt een aantal stijle heuvels tegenkomen. Het is een uitdagende route, maar fantastisch mooi door al het groen wat we vandaag gaan zien. Deze dag sluiten we af met een spetterend eindfeest omdat het de laatste avond samen is.

Lake Victoria Track

Hills Camp - Entebbe

75 km - 888 hm

Alweer de laatste dag fietsen! De route loopt naar het Victoriameer waar we met vissersbootjes naar Entebbe toe varen. We finishen bij de lodge waar we lekker kunnen zwemmen in het zwembad en kunnen opfrissen op de kamers voordat we in de avond naar huis toe vliegen.

Terugreis

Entebbe Airport - Schiphol

We vliegen in de nacht terug, dus kunnen lekker slapen in het vliegtuig. De volgende ochtend komen we uitgerust aan op Schiphol.
route afbeelding van Uganda Challenge 2019
route afbeelding van Uganda Challenge 2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen