Wat is Africa Classic?

Naast de bijzondere ervaring, de fysieke inspanning en mentale uitdaging, geeft Africa Classic je de kans een bijdrage te leveren aan een gezond en sterk Afrika. Je werft voor deze tocht minimaal € 5.000 sponsorgeld ten gunste van Amref Flying Doctors en ziet met eigen ogen welk verschil jouw bijdrage maakt.

Inspirerend en onvergetelijk: Africa Classic verandert levens!

Trek in 6 dagen door het prachtige Tanzania
Mountainbike via uitdagende routes door wildlife gebieden
Verblijf in een comfortabele lodge en kampeer in de wildernis
Fiets door kleine dorpjes en spectaculair landschap
Maak contact met de plaatselijke bevolking
Bezoek verscheidene Amref Flying Doctors projecten

Verleg je grenzen én maak de wereld een beetje beter!

Africa Classic rugzak Deelname

Deelname

Mountainbikers fietsen over Afrikaanse zandweg

Je rijdt Africa Classic altijd met minimaal twee personen. Als jij je individueel hebt opgegeven, koppelt de organisatie je voor de week in Afrika in overleg met jou aan een andere deelnemer van gelijk niveau. Individuele deelname is zeker mogelijk, maar uiteraard is het aangaan van dit avontuur mét iemand die je kent nog mooier.

Sponsorwerving Africa Classic en Amref Flying Doctors Sponsorwerving

Sponsorwerving

Afrikaanse bevolking poseert voor foto Africa Classic

Sponsorwerven is veel makkelijker dan je denkt! Met een goed doordacht plan en hulp van ons is het behalen van je startbewijs een fluitje van een cent. Twijfel je of je deze uitdaging aankan? Je bent niet de eerste. Maar zodra jij je hebt ingeschreven, merk je dat mensen jou en het werk van Amref Flying Doctors maar wat graag steunen.

Stethoscoop Africa Classic Projecten

Projecten

Amref projectbezoek aan Afrikaanse schoolkinderen

Tijdens Africa Classic bezoek je verschillende projecten van Amref Flying Doctors. Je ziet met eigen ogen waar jouw sponsorgeld naartoe gaat en hoe het werk van Amref Flying Doctors de levens van de lokale bevolking verbetert. Je krijgt de unieke kans om met betrokkenen te spreken en jouw sponsors te laten zien dat hun steun er echt toe doet.

Africa Classic kompas
De tracks

De tracks

Mountainbikers Africa Classic fietsen door zandgebied

Het terrein van Africa Classic is afwisselend. Je fietst over vrij brede paden van rood zand en gravel door constant wisselende landschappen en prachtige wildlife gebieden. Sommige dagen zijn nagenoeg vlak en op andere dagen ben je vrijwel de hele dag aan het klimmen. Groot wild staat verbaasd toe te kijken en enthousiaste kinderen komen uit alle hoeken aanrennen om je toe te juichen.

Africa Classic fietspomp Ondersteuning

Ondersteuning

Africa Classic deelnemers in de rij bij het buffet

Zowel in de voorbereiding als tijdens Africa Classic word je met raad en daad bijgestaan door een deskundig team. Wij adviseren je vooraf over het sponsorwerven, het benodigde materiaal en de vereiste voorbereidingen. Daarnaast verzorgen wij tijdens de reis het transport, het eten en drinken, de overnachtingen, de medische verzorging en de technische ondersteuning.

Africa Classic tweepersoons koepeltent Overnachten

Overnachten

Africa Classic tentenkamp

Tijdens Africa Classic verblijven we in een comfortabele lodge en in tweepersoons koepeltenten van goede kwaliteit. De maaltijden worden door lokale, professionele koks bereid. Ontbijt en diner worden op de overnachtingslocatie aangeboden. Tijdens de tocht krijg je op de checkpoints snacks en een lunchpakket.

Deelneemster Marion Janssen vertelt over haar Africa Classic ervaringen

Dee Kistemaker

Al mijn verwachtingen zijn overtroffen. Een combinatie van een sportieve uitdaging, in contact komen met de lokale bevolking, met eigen ogen het werk van Amref zien en fietsen in een magische omgeving met een geweldige groep mensen.”

Deelneemster Marion Janssen vertelt over haar Africa Classic ervaringen

Lina Hoogland

“Zoveel indrukken, zoveel kippenvel momenten, zoveel high fives gegeven onderweg, zoveel nieuwe vrienden ontmoet. Zo goed om te zien waarom je geld hebt ingezameld voor Amref, dus zo GEEN spijt van!”

Het verhaal van Liesbeth

Hans Sluis

“Door mee te doen aan Africa Classic is mijn leven een stuk rijker geworden. Het was geweldig om lieve mensen op de route tegen te komen en op een gemoedelijke wijze een prachtig land te zien dat door Amref geholpen wordt.”

Het verhaal van Liesbeth

Marcel Doppenberg

“Na het fietsen van de fantastisch mooie en zware tracks, waande ik mij op de campsite echt een ster onder de sterren.”

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen