Amref in het kort

Amref Flying Doctors is een organisatie die vol overtuiging en lef werkt aan een gezond en sterk Afrika. Het is ons doel om de gezondheid van mensen in Afrika blijvend te verbeteren. Vooral die van meisjes en jonge vrouwen. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin.

Deze geefladder laat zien wat Amref Flying Doctors met jouw geld kan doen

Wat doet Amref met 60 euro sponsorgeld

Voor 30 euro...
...kunnen wij een moeder en haar twee kinderen toegang geven tot schoon drinkwater dichtbij huis waardoor ze minder snel ziek worden. Want veel ziektes in Afrika worden veroorzaakt door vies water en slechte hygiëne.
Wat doet Amref met 122 euro sponsorgeld

Voor 52 euro...
...kunnen wij een meisje een alternatief ritueel voor meisjesbesnijdenis laten doorlopen. In ons alternatieve ritueel wordt de schadelijke besnijdenis vervangen door 3 dagen educatie. Meisjes krijgen onder meer seksuele voorlichting en ze leren wat hun rechten zijn.
Wat doet Amref met 300 euro sponsorgeld

Voor 135 euro...
...kunnen wij een verloskundige een intensieve training geven rondom veilig bevallen. Belangrijk want 80% van de sterfgevallen rondom de bevalling kan worden voorkomen door professioneel opgeleide verloskundigen.

Wat doet Amref met 1150 euro sponsorgeld

Voor 610 euro...
...kunnen we een onderwijzer opleiden om in zijn of haar klas seksuele voorlichting te geven en om signalen van (een op handen zijnde) meisjesbesnijdenis te herkennen.


Wat doet Amref met 1500 euro sponsorgeld

Voor 2.520 euro...
...kunnen we 6 ziekenhuizen in Noord-Oeganda een jaar lang van verloskundig materiaal voorzien. Dit geeft medisch personeel de mogelijkheid hygiënisch te werken wat het risico op infecties aanzienlijk verkleint.

Wat doet Amref met 2000 euro sponsorgeld

Voor 3.900 euro...
...kunnen we een toilet bouwen bij een lokaal ziekenhuis. Door ziekenhuizen te renoveren en te voorzien van stromend water en sanitaire voorzieningen kunnen we moeder- en kindsterfte fors terugdringen.

Afrikaanse waterpomp
Amref Flying Doctors weet de weg
60 jaar geleden begon Amref in Kenia als Flying Doctors. Artsen vlogen naar afgelegen gebieden in Afrika om daar medische zorg te verlenen. We vliegen nog steeds. Maar Amref Flying Doctors doet inmiddels nog véél meer. We werken aan nieuwe en soms ongewone oplossingen om het zorgsysteem in Afrika blijvend te verbeteren. Zo leiden we medisch personeel op, zorgen we voor basiszorg en geven we voorlichting aan de lokale bevolking. Amref is een Afrikaanse organisatie en bijna al onze medewerkers zijn Afrikaans.
Amref Flying Doctors vliegtuig
Wat doet Amref Flying Doctors?
Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Met onze programma’s leiden we onder meer Afrikaanse zorgverleners op. Want het grote tekort aan medisch personeel is de grootste bedreiging voor de gezondheid van mensen in Afrika. Daarnaast leren we mensen hoe zij beter voor zichzelf kunnen zorgen en hoe ze de kans op ziektes kunnen verkleinen. Dit zorgt ervoor dat zij gezonder zijn en daardoor minder afhankelijk van hulporganisaties. En dát is precies onze bedoeling.
Bovenstaande bedragen zijn reëel en staan symbool voor de activiteiten die Amref Flying Doctors hiervoor binnen haar programma’s kan uitvoeren. De voorbeelden zijn waarheidsgetrouw en worden daadwerkelijk binnen de programma’s uitgevoerd. Sponsordonaties van de Africa Classic worden ongeoormerkt geworven. Dit houdt in dat de opbrengst wordt besteed aan verschillende programma’s van Amref Flying Doctors. Op deze manier kunnen zij meer mensen helpen, om zo bij te dragen aan een gezond en sterk Afrika.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen