twee fietsers in Afrika met berg twee fietsers in Afrika met berg


Het mooiste
van Tanzania

6 TRACKS  400 KM  4.000 HM


Meer weten? Klik hier!

Route Tanzania

Fiets tijdens Africa Classic Tanzania met je eigen mountainbike over brede paden van rood zand en vulkanisch gesteente, langs palmbomen, over savannes en door een groot wildlife gebied. Bekijk hier de tracks per dag.

Routewijzigingen voorbehouden
Oog in oog met wilde giraffen en olifanten
Kom onderweg dorpjes en stadjes tegen
Afwisselende landschappen
Zie met eigen ogen de Amref projecten
Onvergetelijke etappes

Track 1: SUGAR CANE

Kia LODGE    MIWALENI CAMP

Fiets langs akkerbouw, door het Elephant Forest en langs de grootste en oudste suikerrietplantage van Tanzania. Kom onderweg de eerste karakteristieke Baobab bomen tegen. En sluit de dag af met een project bezoek van Amref Flying Doctors.

68 KM, 355 HM
Bezoek lokale zorgverleners 

Track 2: RED EARTH

MIWALENI CAMP    LAKE CHALA

Fiets op brede, harde zandpaden met hier en daar wat muller zand. Langs de groene route zie je bananenplanten, mangobomen, palmen, en is er een schitterend uitzicht op de North Pare Mountains. Kom meerdere bavianen tegen en finish bij Lake Chala, een prachtig kratermeer! 

68 KM, 683 HM
Lake Chala

Track 3: KILIMANJARO

LAKE CHALA    SNOWCAP CAMP

De koninginnenrit! Deze track bestaat uit een pad met voornamelijk steenslag, maar ook rode aarde en een stuk asfalt. Tijdens deze track ga je flink klimmen over de uitlopers van de Kilimanjaro. Kom onderweg Masai dorpjes tegen en fiets op de Keniaanse grens met een schitterend uitzicht over de Keniaanse savanne!

64 KM, 1405 HM
Koninginnenrit

KENYA VISIT

SNOWCAP CAMP   LOITOKITOK KENIA

Deze dag staat in het teken van projectbezoeken van Amref Flying Doctors in Kenia. Je ziet met eigen ogen waar jouw sponsorgeld naartoe gaat. Je bezoekt een school, een waterproject en je krijgt alles te horen over meisjesbesnijdenis. Een zeer indrukwekkende dag! 

Per bus naar Kenia 
Meerdere projecten van Amref Flying Doctors

Track 4: Wildlife 

Snowcap Camp    ENDUIMET

Een lange maar prachtige track! Een speels parcours met hier en daar een venijnig klimmetje en leuke afdalingen. Iedere klim wordt beloond met een prachtig uitzicht over de Amboseli plains. Aan het eind van de dag spot jij de eerste wildlife vanaf je mountainbike, een unieke ervaring.

81 KM, 926 HM
Wildlife corridor

Track 5: Masai plains

ENDUIMET    FLAMINGO CAMP

Wederom een lange dag met wisselende ondergronden. Je fietst over prachtige Masai-vlaktes en groene uitlopers van Mount Kilimanjaro. Tijdens de rit richting Mount Meru fiets je over veel vulkanisch gesteente. Je mountainbiketechniek wordt op de proef gesteld! Je eindigt bij een prachtig meer vol flamingo´s.

74 KM, 664 HM
Vulkanisch gesteente

Track 6: Finish

FLAMINGO CAMP   KIA LODGE 

Tijdens de laatste track fiets je door kleine dorpjes en langs landbouwakkers. Alle focus ligt natuurlijk op de feestelijke finish, waar we het eindbedrag voor Amref Flying Doctors bekendmaken! Hierna is dit unieke avontuur tot zijn einde gekomen en vlieg je ´s avonds weer terug naar Nederland. 

42 KM, 131 HM
Feestelijke finish