Zorg dat jij klaar bent voor jouw Africa Classic!

Voor Africa Classic is het juiste materiaal, een goede conditie en enige mountainbike-techniek vereist. Na inschrijving krijg je toegang tot al onze tips, tools en downloads. Hieronder vallen ook onze sponsor-, trainings-, materiaal- en gezondheidscoach. Deze coaches helpen jou om straks goed voorbereid aan de start te staan. Hoe beter de voorbereiding, hoe meer je straks geniet!

Zorg tijdens Africa Classic voor juist fietsmateriaal Africa Classic vraagt om een gezonde conditie Africa Classic vraagt enige mountainbike techniek Africa Classic vraagt om een avontuurlijke instelling

Materiaal

Materiaal

Tijdens Africa Classic is goed materiaal van uiterst belang.
Je ontvangt na inschrijving van ons een uitgebreide paklijst. Neem vooral extra maatregelen wat betreft je banden! Meer informatie over het juiste materiaal is te lezen in de Materiaalcoach.

Training

Training

Africa Classic is een sportieve uitdaging. Met de juiste training kan iedereen hem fietsen. Speciaal voor Africa Classic is een Trainingscoach voor Tanzania opgesteld. Bekijk hier wat jouw niveau is en welke trainingsvorm daarbij past. Dit is voor iedereen anders, maar een goede voorbereiding is noodzakelijk!

Medische eisen Tanzania Classic
Een basis sportmedische keuring is verplicht! Daarnaast wil de organisatie 5 maanden voor vertrek weten wat je VO2 MAX is. Bij een uitgebreide sportmedische keuring is dit al een vast onderdeel. Omdat het een zware fietsweek wordt, zijn er nog 5 voorwaarden om deze tot een veilige onderneming te maken:
1. Je BMI is minder dan 30; dit is van belang om hitte-gerelateerde ziekten te voorkomen.
2. Je hebt een goede conditie; dit betekent dat je VO2 max hoger is dan 30 (vrouwen) c.q. 38 (mannen).
3. Je kan minimaal een uur fietsen met een hartslag van 70% van de maximumhartslag.
4. Je zorgt dat je vaccinaties en malaria medicatie op orde zijn.
5. Doe de testuwrisico.nl test en bezoek de huisarts bij een verhoogde waarde.

Heb je hier vragen over? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Mountainbiken door droog Afrikaans natuurgebied

Klimaat

Klimaat

Africa Classic is pittig, vooral vanwege de temperaturen boven de 35 graden overdag. We bevinden ons praktisch op de evenaar, waar de zon sterk schijnt. Zonwerende kleding en sportproof zonnebrand zijn dan ook een must. Africa Classic vindt plaats in het droge seizoen, dus de wegen zijn stoffig en het gebruik van een buff is ook zeker geen overbodige luxe.

Als je als Europeaan plots gaat sporten in Afrika, blijkt dat je geen getrainde zweter bent: je verliest vergeleken met een Afrikaan per liter zweet veel meer zout. Een ander fenomeen dat zich voor kan doen bij een zware inspanning in de hitte is dat je lichaamstemperatuur gevaarlijk kan stijgen. Ingeschreven deelnemers krijgen uitgebreide tips over hoe zij het risico op oververhitting verkleinen.

Mountainbikers trotseren Afrikaanse stofweg

Visum & Vaccinatie

Visum & Vaccinatie

Je dient voor vertrek zelf een visum aan te vragen bij de betreffende Ambassade in Nederland. Een visum kost rond de € 50,- per stuk, kosten zijn voor eigen rekening. De organisatie licht de deelnemers in over de details van het aanvragen van het visum.

De volgende vaccinaties worden sterk geadviseerd:
- Gele Koorts
- DTP
- Hepatitis A
- Rabies

Informeer bij je ziektekostenverzekeraar naar de kosten. Het innemen van Malaria tabletten en insmeren met DEET wordt ook sterk aangeraden. Lees onze Gezondheidscoach (beschikbaar voor deelnemers) en laat je goed adviseren door een gekwalificeerde arts of instelling, zoals onze partner KLM Health Services met vestigingen op Schiphol, in Amsterdam en in Den Haag of bel 0900 109 1096.

Mountainbikers luisteren naar Amref Flying Doctors

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten

Informatiebijeenkomsten
Om iedereen van de juiste informatie te voorzien over Africa Classic organiseren wij verschillende informatiebijeenkomsten. Twijfel jij over deelname of wil je meer weten over wat er bij deelname komt kijken? Kom dan naar één van deze informatieve bijeenkomsten! Zodra de data bekend zijn, kan je deze vinden op de bijeenkomsten pagina.

Webinars
Wil jij niet wachten tot de volgende informatiebijeenkomst? Meld je dan aan voor een webinar. Je vindt de agenda op de bijeenkomsten pagina.

Deelnemersbijeenkomsten
In voorbereiding op de week in Afrika organiseren wij 2 deelnemersbijeenkomsten. Wanneer alle deelnemers zijn ingeschreven organiseren wij de kick-off, vlak voor de reis komen we nog samen tijdens de laatste bijeenkomst. Het is belangrijk voor deelnemers om bij beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. Zodra de data bekend zijn, communiceren wij deze per e-mail aan de deelnemers.Deelneemster Marion Janssen vertelt over haar Africa Classic ervaringen

Marion Janssen

“Na mijn inschrijving voor Africa Classic heb ik mijn oude mountainbike uit het stof gehaald. Met tips van de organisatie en het Rijwielpaleis, heeft mijn fiets me geen enkele keer in de steek gelaten!”

Deelneemster Marion Janssen vertelt over haar Africa Classic ervaringen

Peter Neijts

“Om optimaal te kunnen genieten van de "magic moments" tijdens Africa Classic heb ik met mijn team de tijd genomen om onze MTB vaardigheden te trainen. Het maakte de tocht zo veel makkelijker"

Deelnemer Vreni Herkert vertelt over haar Africa Classic ervaringen

Vreni Herkert

“Doen! Niet twijfelen over de afstand of het sponsorwerven. Het is echt de mooiste ervaring van je leven!”

Het verhaal van Liesbeth

Marieke Sassen

“Als niet-fietser heb ik mij vooraf wel even zorgen gemaakt. Gelukkig bleek dat voor niets; het was een onvergetelijke ervaring! Het landschap, de kinderen, de groep, de campsites; het heeft een onuitwisbare indruk gemaakt.”

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen