Gratis brochure?
Klik hier

Zorg dat jij klaar bent voor jouw Africa Classic!

Voor Africa Classic is het juiste materiaal, een goede conditie en enige mountainbike-techniek vereist. Na inschrijving krijg je toegang tot al onze tips, tools en downloads, die jou helpen om straks goed voorbereid aan de start te staan. Hoe beter de voorbereiding, hoe meer je straks kunt genieten!

Materiaal

Tijdens Africa Classic is goed materiaal van uiterst belang, zoals te zien is in dit filmpje van de allereerste editie van dit evenement. Je ontvangt na inschrijving van ons een uitgebreide paklijst. Neem vooral extra maatregelen wat betreft je banden! Meer informatie over het juiste materiaal is te lezen in de Materiaalcoach. Deze wordt ter beschikking gesteld aan ingeschreven deelnemers.

Training



Africa Classic is een sportieve uitdaging, maar met de juiste training kan iedereen hem fietsen. Speciaal voor Africa Classic is een Trainingscoach opgesteld. Hierin kun je bekijken wat jouw niveau is en welke trainingsvorm daarbij past. Dit is voor iedereen anders, maar een gedegen voorbereiding is noodzakelijk! De Trainingscoach wordt ter beschikking gesteld aan alle ingeschreven deelnemers.

Sportmedisch Advies
Een sportmedische keuring heeft een preventief karakter en zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord met het sporten start. Heb je interesse in een sportmedische keuring? En heb je hier vragen over? Neem gerust contact met ons op.

Klimaat



Africa Classic is pittig, vooral vanwege de temperaturen tot boven de 35 graden overdag. We bevinden ons praktisch op de evenaar, waar de zon sterk schijnt. Zonwerende kleding en sportproof zonnebrand zijn dan ook een must. Africa Classic vindt plaats in het droge seizoen, dus de wegen zijn stoffig en het gebruik van een buff is ook zeker geen overbodige luxe.

Visum & Vaccinatie



Je dient voor vertrek zelf een visum aan te vragen bij de betreffende Ambassade in Nederland. Een visum kost rond de € 50,- per stuk en kosten zijn voor eigen rekening. De organisatie licht de deelnemers in over de details van het aanvragen van het visum.

De volgende vaccinaties worden sterk geadviseerd:
- Gele Koorts
- DTP
- Hepatitis A
- Rabies

Informeer bij je ziektekostenverzekeraar naar de kosten. Het innemen van Malaria tabletten en insmeren met DEET wordt ook sterk aangeraden. Lees onze Gezondheidscoach (beschikbaar voor deelnemers) en laat je goed adviseren door een gekwalificeerde arts of instelling, zoals onze partner KLM Health Services met vestigingen op Schiphol, in Amsterdam en in Den Haag of bel 0900 109 1096.

Bijeenkomsten



Africa Classic Café's
In voorbereiding op Africa Classic organiseren wij door het hele land Africa Classic Cafés. Twijfel jij over deelname of wil je meer weten over wat er bij deelname komt kijken? Kom dan naar één van deze informatieve avonden! Zodra de data bekend zijn, kan je deze vinden op de Bijeenkomsten pagina.

Café in jouw buurt?
Wil jij graag een Africa Classic Café bij jou in de regio? Neem gerust contact op via +31 88 366 54 35 of info@africaclassic.nl.

Deelnemersbijeenkomsten
In voorbereiding op de week in Afrika organiseren wij 2 deelnemersbijeenkomsten. Het is belangrijk voor deelnemers om bij beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. Zodra de data bekend zijn, communiceren wij deze per e-mail aan de deelnemers.

Wij verstrekken o.a.

Handboek
Routeboek
Materiaalcoach
Trainingscoach
Voedingcoach
Sponsorcoach
Paklijst
Informatiebijeenkomsten
MTB clinics
Materiaal workshops
Sponsorwerving webinars
Facebook Community
“Na mijn inschrijving voor de Afrika Classic heb ik mijn oude mountainbike uit het stof gehaald. Met tips van de organisatie en het Rijwielpaleis, heeft mijn fiets me geen enkele keer in de steek gelaten!” - Marion Janssen
“Om optimaal te kunnen genieten van de "magic moments" tijdens de Africa Classic heb ik met mijn team de tijd genomen om onze MTB vaardigheden te trainen. Het maakte de tocht zo veel makkelijker" - Peter Neijts
“Doen! Niet twijfelen over de afstand of het sponsorwerven. Het is echt de mooiste ervaring van je leven!” - Vreni Herkert
“Als niet-fietser heb ik mij vooraf wel even zorgen gemaakt. Gelukkig bleek dat voor niets; het was een onvergetelijke ervaring! Het landschap, de kinderen, de groep, de campsites; het heeft een onuitwisbare indruk gemaakt.” - Marieke Sassen