Bereid je optimaal voor

Een mountainbiketocht in Afrika vraagt om de nodige voorbereiding. Wij gaan je daarbij helpen!

Training

De ‘juiste training’ voor Africa Classic bestaat niet, want elke fietser is anders. Het is belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert en beschikt over goede fietsvaardigheden. 

Mountainbiking
Je fietst over brede paden van zand, stof en gravel. Jouw uitdaging is om meerdere dagen achtereen te fietsen en met voldoende energie te genieten van alle indrukken.
Medische keuring en vaccinaties
Een basis sportmedische keuring en vaccinaties zijn verplicht bij deelname! Hier ontvang je na inschrijving meer informatie over. 
Klimaat
Het kan heel warm zijn, rond de 40 °C is geen uitzondering. De juiste kleding en voldoende eten en drinken is onder die omstandigheden van groot belang.

Sponsorwerving

Naast het trainen werf je ook sponsors voor Amref Flying Doctors. Misschien vind je dat spannend, maar geen zorgen wij helpen je!

Tips voor sponsorwerven
Maak een plan, durf te vragen en wees creatief. 
Ideeën voor sponsoracties 
Taarten bakken, paaseitjes verkopen, statiegeldflessen inzamelen of een sponsorloop organiseren. Er zijn heel veel leuke sponsoracties te verzinnen.
Bijeenkomsten 
Er zijn diverse bijeenkomsten om jou te informeren over de fietstocht. Leer andere deelnemers kennen en wissel sponsorwervingsideeën uit.

Reis & Materiaal

Fietsen in Afrika vraagt om een goede voorbereiding. Welke fiets neem je mee en hoe kom je het land in? 

Fiets
In Tanzania fiets je op je eigen mountainbike. Voor Malawi heb je de mogelijkheid, afhankelijk van de beschikbaarheid, om je eigen fiets mee te nemen of er een te huren in Malawi. Vervoer van de fiets gebeurt, wanneer nodig, met het vliegtuig. Je ontvangt ondersteuning hoe jij je fiets het beste vervoert.
Visum & materiaal
Voor zowel Malawi als Tanzania is een visum verplicht. Na inschrijving ontvang je hier meer informatie over. Daarnaast bieden wij een checklist aan met fietsmaterialen die nodig zijn voor jouw Africa Classic. 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen