Deelnemer Africa Classic steekt zijn duim op tijdens het fietsen op een dirt road Deelnemer Africa Classic steekt zijn duim op tijdens het fietsen op een dirt road


Ontdek het
prachtige Kenia

6 TRACKS  400 KM  4.000 HM

ROUTE KENIA


Tijdens jouw mountainbike avontuur in Kenia fiets je door het beroemde Masai Mara natuurreservaat en de Great Rift Valley. Dit gebied waar felblauwe meren, vulkanisch landschap en spuitende geisers elkaar afwisselen staat niet voor niets op UNESCO's werelderfgoedlijst. Tijdens deze indrukwekkende fietstocht bezoek je vanzelfsprekend diverse projecten van Amref Flying Doctors. Hard work en magic moments gegarandeerd.

Routewijzigingen voorbehouden

Bezoek Amref International University en busreis 

Nairobi  Lake Naivasha

De eerste dag begint met een bezoek aan de Amref International University. Deze universiteit is in 2017 opgericht en biedt bachelor-, masteropleidingen en bijscholing van zorgpersoneel aan. Studenten met verschillende Afrikaanse nationaliteiten worden hier opgeleid tot zorgverleners en kritische leiders in de zorg, zodat zij in de gebieden waar ze vandaan komen gezondheidszorg kunnen leveren, verbeteren en opzetten. Na dit bezoek stappen we in bussen voor een rit van ongeveer 3 uur naar Lake Naivasha. Het hoogstgelegen meer van Afrika. Hier komen tal van bijzondere vogelsoorten voor en zijn ook grote groepen nijlpaarden. Na aankomst in ons kamp bij Lake Naivasha is het tijd om je fiets weer in elkaar te zetten. Je kan ervoor kiezen om alvast op de fiets te springen voor een kleine ontdekkingstocht bij het meer of je komt heerlijk tot rust in ons kamp.

Per bus naar Lake Naivasha 
Bezoek Amref International University

Track 1: Hell´s Gate

Naivasha   Suswa

Vroeg uit de veren voor de eerste etappe van Africa Classic Kenia. Het wordt direct een hele mooie tocht. We beginnen deze ochtend met een tocht naar de ingang van Hell’s Gate National Park. In het park fietsen we langs hoge kliffen die door rivieren, die hier vroeger stroomden, zijn uitgeklieft. Dit belooft een uitzondelijk mooi gezicht te worden. Ook komt er veel wild in dit park voor. Denk aan zebra’s en buffels. Als we bijna het park verlaten worden we getrakteerd op een paar pitte klimmetjes. Daar waar de route omhoog gaat, gaat ie daarna ook weer naar beneden. Na een lange afdaling stoppen we voor de lunch. Onze route brengt ons vervolgens rechtstreeks naar de Suswa Girls School, voor ons tweede Amref-projectbezoek van deze week. Je gaat in gesprek met deze studenten en hoort hun ervaringen over meisjesbesnijdenis, wat dit precies inhoudt en hun strijd om – samen met Amref – dit taboeonderwerp bespreekbaar te maken en deze schadelijke praktijk tegen te gaan. Na dit bezoek fietsen we nog een kleine 10 kilometer naar Suswa Camp, waar douche, diner en ontspanning op ons wachten. 

56.1 KM | 440 HM
Bezoek school Suswa

Track 2: Rolling Hills

Suswa   narok

Koninginnerit nummer 1 staat vandaag op het programma. We steken de Rift Valley over en dat betekent veel klimmen en afdalen. Het terrein gaat constant op en neer en dat ga je zeker voelen in je benen. Het belooft een mooie gravel route te worden. De lunch nuttigen we in de buurt van een plaatselijke school. Met een gevulde maag dalen we daarna af naar een rivier die we moeten oversteken. Na dit avontuur staat het toetje van deze dag op de planning. Een hele flink beklimming naar de stad Narok. Daar aangekomen kamperen we op een camping in de buurt. Voor degenen die naar een supermarkt willen voor essentiële benodigdheden dit is het moment op je slag te slaan. Na zo’n intensieve dag zal je zeker heerlijk gaan slapen.

61.7 KM | 920 HM
Masai Mara

Track 3:City and rural

Narok   Oldonyo narasha

We beginnen de dag met een fietstocht dwars door het bruisende stadje Narok. Je kan ervan uitgaan dat we een bezienswaardigheid zijn met onze rare fietspakjes en fietsen. Goed opletten, het verkeer komt overal en nergens vandaan! 
Eenmaal buiten de stad aangekomen fietsen we al snel weer op onverharde wegen en gaan we richting het stadje Ewaso Nyiro. Verwacht wat steile beklimmingen en smalle paden, die doen denken aan Nederlandse single tracks. Na de lunch volgen brede onverharde wegen helemaal tot aan Endoinyo Narasha. We overnachten in Narasha Camp.
 
72.6 KM | 340 HM
Ewaso Nyiro

Track 4: Masai Mara

Oldonyo Narasha   Talek

Het 3e en laatste projectbezoek van deze week staat deze ochtend op de planning. We gaan kijken naar een waterproject dat is gestart door Amref en deze school en gemeenschap ondersteunt. Na dit mooie bezoek staat ons een relatief korte, maar wel hele mooie rit te wachten. We fietsen dwars door prachtige natuurgebieden en je gaat je ogen uitkijken. Aangekomen bij Talek Gate verruilen wij de fiets voor een safari jeep. We zitten namelijk midden in de Masai Mara, dus dat betekent een game drive en op zoek naar de Big Five! Met een beetje geluk zien we luipaarden of leeuwen, maar los van deze grote katachtigen komen er tal van bijzondere dieren voor in dit bijzondere gebied. Aan het einde van de middag nemen we de bus naar ons kamp voor de nacht in Ololaimutia. Onze fietsen zijn hier al naartoe gebracht en staan al klaar voor de volgende ochtend.

52.2 KM | 160 HM
Game drive & bezoek WASH-School

Track 5: Loita Hills 

Ololaimutiek   oltorokwai

Koninginnerit nummer 2! Vandaag is een relatief lange dag. Dat kan jij goed aan, want je hebt gisteren kort op de fiets gezeten. Halverwege de ochtend fietsen we richting de Loita Hills. Je gaat getrakteerd worden op adembenemende uitzichten en een geweldige fietsomgeving. Probeer naast al het harde werk op de fiets vooral ook te genieten van de prachtige omgeving waar je doorheen fietst. Tegen het einde van de middag komen we aan in ons “community camp”. De opbrengst van ons verblijf hier gaat rechtstreeks naar de gemeenschap toe. Hier hebben we de mogelijkheid om Masai-eten te proeven dat speciaal wordt geserveerd door ons lokale team.

79.3 KM | 880 HM
Loita Hills

Track 6: Finish line 

oltorokwai   ilaraik

De finish, de allerlaatste etappe van deze onvergetelijke week. Ake, onze routebouwer, heeft het gemakkelijk voor ons gemaakt. Een heerlijke rit bergafwaarts. We fietsen van de oostkant van de Loita Hills helemaal tot aan het noordpunt. Eenmaal aangekomen op het noordpunt stoppen we voor de lunch op een adembenemende plek, waar we onze voeten even laten rusten in het heerlijke water van de hotspring in Maji Moto! Het laatste gedeelte van Africa Classic Kenia is dan echt aangebroken; een relaxte afdaling van ongeveer 14 km naar onze finish en het slotfeest in onze laatste kamp! 

76.3 KM | 450 HM
Feestelijke finish

Back Home!

Ilariak   Nairobi

Onze laatste dag in Kenia en die is heerlijk relaxt. Na het ontbijt ga je de fiets inpakken. Later in de ochtend vertrekken we met bussen richting Nairobi. We verblijven in het hotel waar we ook de eerste nacht hebben doorgebracht. In het hotel heb je nog tijd om even lekker te douchen en om te kleden voor de vlucht naar huis. Als iedereen klaar is, vertrekken we naar de luchthaven Jomo Kenyatta om het vliegtuig naar huis te pakken.

Per bus naar Nairobi
Tijd om te relaxen!