Deelnemer Africa Classic steekt zijn duim op tijdens het fietsen op een dirt road Deelnemer Africa Classic steekt zijn duim op tijdens het fietsen op een dirt road


Ontdek het
prachtige Kenia

6 TRACKS  400 KM  4.000 HM

Route Kenia

Tijdens jouw mountainbike avontuur fiets je door het beroemde Masai Mara natuurreservaat en de Great Rift Valley. Dit gebied waar felblauwe meren, vulkanisch landschap en spuitende geisers elkaar afwisselen staat niet voor niets op UNESCO's werelderfgoedlijst. Tijdens deze indrukwekkende fietstocht bezoek je vanzelfsprekend diverse projecten van Amref Flying Doctors. Hard work en magic moments gegarandeerd.

Routewijzigingen voorbehouden


Bezoek Flying Doctors en busreis 

Nairobi  Lake Naivasha

Na het ontbijt wordt het eerste Amref project, de Flying Doctors, bezocht. We horen meer hoe zij te werk gaan en krijgen een kijkje achter de schermen hoe medische hulp op de meest afgelegen plekken wordt verleend. Daarna stappen we in bussen en vertrekken we richting Lake Naivasha voor ons eerste kamp van Africa Classic. Je kan je fiets in elkaar gaan zetten, alvast wat eerste kilometers maken in de buurt van Naivasha of heerlijk relaxen in het kamp.

Per bus naar Lake Naivasha 
Bezoek Flying Doctors

Track 1: Hell´s Gate

Lake Naivasha   NTULeLI

Vandaag starten we in het prachtige Hell's Gate dat ten zuiden ligt van Lake Naivasha. Een prachtig park waar vroegere rivieren kliffen hebben gemaakt waar we doorheen gaan fietsen. Daarna volgt een afdaling naar het hart van de Rift Valley. De dag bestaat uit veel verschillende omgevingen en ondergronden. Technische trails wisselen zich af met brede gravelwegen. Onderweg bezoeken we een school waar Amref voorlichting geeft over meisjesbesnijdenis. Daarna fietsen we langs rivieren en boerderijen om uiteindelijk te finishen bij Ntuleli. 

56.1 KM | 440 HM
Bezoek school Suswa

Track 2: Rolling Hills

ntuleli    maji moto

Een flink uitdagende tocht staat vandaag op het programma met de nodige kilometers. Vanuit Rift Valley vervolgen we de tocht met een route die constant op en neer gaat. Na een klim volgt direct een heerlijke afdaling. Totdat we aan de westkant komen van Rift Valley met een flinke beklimming naar de rand van het wereldberoemde Masai Mara: een natuurreservaat van 1510 km2. Kijk goed om je heen, want nu ga je wildlife zien!

61.7 KM | 920 HM
Masai Mara

Track 3: Masai Mara

MAJI MOTO   Talek

Masai Mara is een enorm groot ecosysteem dat aaneengesloten ligt met de Serengeti en Ngorongoro in Tanzania. Vandaag fietsen we midden in dit bijzondere gebied. Alhoewel 'midden'... Al deze gebieden bij elkaar zijn ongeveer de helft zo groot als Nederland! We fietsen op de randen van de noordelijke Mara en Naibosho Conservancy. Wildernis en rurale gebieden wisselen elkaar af. We passeren een groot aantal boerderijen van de Maasai. Onderweg bezoeken we een school waar toiletten en een waterpunt zijn gebouwd door Amref.    

72.6 KM | 340 HM
Bezoek WASH-school

Track 4: Game drive

ololaimutiek   naikarra

De dag begint met een safari in de Masai Mara! Meteen na het ontbijt gaan we met safari auto's het park in om oog in oog te staan met het meest fantastische wildlife. Denk aan olifanten, gnoes, apen, giraffen en zebra's. Na deze geweldige ochtend stappen we weer op de fiets voor een relaxte korte rit naar het kamp.

52.2 KM | 160 HM
Game drive

Track 5: Loita Hills 

naikarra   oltorokwai

De komende twee dagen bevinden wij ons in het Loita gebied. Dit uitgestrekte gebied is een geweldige plek om te fietsen. Heuvels en vlakke stukken wisselen elkaar af. We maken dus een dag met behoorlijk wat hoogtemeters. Onderweg kom je veel Maasai tegen.

79.3 KM | 880 HM
Loita Hills

Track 6: Finish line 

oltorokwai   ilaraik

De allerlaatste fietsdag en finish van Africa Classic Kenia. Na een geweldige week op de fiets vormt de tocht van vandaag een samenvatting van alle geweldige gebieden waar we deze week doorheen zijn gefietst. Vanuit de Loita Hills fietsen we langs de oostelijke kant van de Masai Mara, om te finishen waar we zijn begonnen: Rift Valley. De finish is in een gebied vol met Acacia bomen. Zebra's en gnoes grazen rondom ons kamp. Een unieke plek voor de finish! 

76.3 KM | 450 HM
Feestelijke finish

Amref School visit

Ilariak   Nairobi

Voordat we naar de luchthaven vertrekken bezoeken we nog een bijzonder Amref project: Amref International University. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we naar een hotel om op te frissen. Een nachtvlucht brengt ons terug naar Amsterdam.

Per bus naar Nairobi
Bezoek aan Amref International University

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen